Flandrien Cyrille – Eroica Germania 2021 : “Van mijn kapotte binnenband een lap afgebeten”

  

Na de 3-daagse richting de start, is het moment eindelijk daar. De Eroica Germania 2021. Als kleine kinderen staan ze te popelen om te vertrekken. Flandrien Cyrille bemachtigt een plaatsje op de voorste rij. Het voorwiel flirtend met de startlijn. Het weer ziet er perfect uit. Hij heeft veel bekijks. “Her en der hoor ik: das ist der Belgier, der mit seinem Fahrrad kam. Ben de talk of the town.” Zijn Alcyon-fiets is, met vele jaren voorsprong, de oudste fiets van het ganse pak. “Hoe gaat die hier fietsen met al die hoogtemeters?”, klinkt het nog. De deelnemers krijgen 2500 hoogtemeters voor de wielen geschoven op een afstand van 125 km. Flandrien Cyrille maakt zich geen zorgen. ‘Ze kunnen ook wel niet weten wat deze Flandrien er voor gedaan heeft om de huidige conditie te bekomen’, denkt hij bij zichzelf. Bovendien bestaan begrippen als wedijver en competitie hier niet. Dat is de spirit van Eroica: verbroedering , solidariteit en dezelfde passie delen. Genieten van de fysieke inspanning op de aloude manier.

Eens op weg, ondervindt Flandrien Cyrille dat de hellingen inderdaad heel pittig zijn. Hij verwoordt het zelf als volgt. “Nogmaals competitie telt hier niet, maar op de hellingen kan ik niet anders dan de 46/22 ronddraaien. Zolang ik dat rondkrijg, maak je meters en steek ik de andere deelnemers, tot hun verstomming, voorbij. Respect laten ze duidelijk blijken, tof is dat. In de afdalingen word ik dan terug voorbijgesneld en zo gaat het de ganse de rit door. Op den duur begin ik mij te verontschuldigingen als ik de collega’s op de hellingen voorbij klauter. Ik wil zeker niet anderen de loef afsteken of iets bewijzen! Ik hoop dat het zo niet over komt.” Voorts is het met dit mooie weer voor Flandrien Cyrille echt genieten op deze rit. Voeg daar ook nog eens het geweldige landschap, de heerlijk geurende wijnvelden, de prachtige sfeer, het wederzijdse respect en de spirit onder de deelnemers, aan toe.

 

Op den duur begin ik mij te verontschuldigingen als ik de collega’s op de hellingen voorbij klauter.

Alles op deze rit lijkt wel fantastisch. Tot plots. In volle afdaling, een enorme knal! De achterband heeft het begeven. Door het vele remmen, is de velg te warm geworden. “In afdalingen mag ik amper mijn remmen lossen om een te hoge snelheid te vermijden, anders is de fiets niet meer te houden.” Met wel wat moeite kan Flandrien zichzelf en zijn fiets rechthouden. De ‘blokkage’ van het achterwiel zorgde er echter voor dat de buitenband op een plek is doorgescheurd. Een Flandrien lost dit wel op. “Van mijn kapotte binnenband een lap afgebeten. Ik was mijn zakmes vergeten.


 

 

 

 

 

 

Daarna heb ik de binnenband dubbelgevouwen en aan de binnenzijde van de buitenband gelegd. Voilà, opgelost en terug verder.”

Aan de aankomst is de sfeer opperbest. Verbroedering alom. “Al heb wel het gevoel dat ik een beetje bekeken word. Ik moet toch bepaalde indruk nagelaten hebben. Heel wat bewonderende blikken en duimen die vlot naar boven wijzen. Het zijn allemaal vrienden hier.” Een feestavond kondigt zich aan. Met de ijzeren discipline van een ware Flandrien neemt Cyrille zich voor om het niet te laat te maken. Hij wil diezelfde avond nog de reis naar huis aanvatten. Bij het afrijden van het evenementplein, krijg hij een spontaan applaus…”dat doet iets met een mens…een mooiere beloning, erkenning kan ik niet krijgen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de camping is het eten wassen, inpakken en met frisse moed en goesting vat Flandrien Cyrille de terugweg aan. Het plan is te rijden tot hij geen goesting meer heeft. “Maar hevig onweer doet mij schuilen in een bushok, waar ik dan maar mijn slaapplaats van maak. Ze zullen tijdens de nacht mij wel niet onder de graffiti spuiten.” In ‘zijn’ bushok geniet hij na van deze prachtige ervaring. Met in het achterhoofd, een plannetje voor morgen. “Waarschijnlijk zal iedereen dat een zot plan vinden”, aldus Flandrien Cyrille.

 

 

Volg Poulidor op Facebook en lees als eerste op onze website wat het plannetje van Flandrien Cyrille is.
Hieronder vind je ook de ‘Relive’ van de Eroica 2021 terug.
Verwante posts