Wapenstilstand start training

  

Op 11 november 2018 om 11 u is het eindelijk zover. De inschrijvingen voor de tweede editie van de Omloop van de Slagvelden gaan van start. Op het bed van mijn hotelkamer, laptop op de schoot, had ik geduldig gewacht. Inschrijven en overschrijven, klaar. Nu is er geen weg terug. Vanuit het raam zie ik al de eerste mannen met baret op het hoofd en vlaggenstok in de hand over de Markt van Oudenaarde stappen.

Aan het ontbijt ook enkele mecaniciens van een Nederlandse wielerploeg met een beloftevolle veldrijder in haar rangen. Na een hartig ontbijt met onder meer een heerlijk bord vol spek en eieren, is het tijd voor de fiets. De eerste training bestaat uit een rustig lusje doorheen de Vlaamse Ardennen.

Het is lang niet de eerste keer dat ik er rondjes maak en dus rijd ik er zonder vaste route van helling naar helling. Van de Kluisberg gaat het richting de Côte de Trieu. Eens boven duik ik naar beneden om wat later even verder de top van de Oude Kwaremont te bereiken. Van de oude naar de nieuwe en dan op naar de Paterberg. Het steilste punt van de kasseihelling went nooit. Bovenop de Paterberg het bij fietsers bekende bankje, maar niet langer dat andere vertrouwde zicht op de elektriciteitscentrale van Ruien.

Vervolgens rijd ik via de Rotelenberg naar de voet van de ‘Puist van Melden’, meer muur dan De Muur, de nachtmerrie van Jesper Skibby. De modder op de kasseien als bewijs van de recente Koppenbergcross. Nog even achterom kijken voor een foto en dan richting de Mariaborrestraat, Steenbeekdries, dokkerend dalend over de Stationsberg en klaar voor de Boonenberg ofwel Taaienberg. Boven linksaf en voorzichtig doorheen de Marc Stassijns-, later ook wel de Vinokourovbocht genoemd.

Recenter, maar stilaan bij mij een herkenningspunt: het wat huis met de rode deur. De kasseien van de Eikenberg leiden je zo uit het Maarkedal. Na de beklimming van de Eikenberg, is het tijd om terug te keren naar Oudenaarde.

De kop is eraf en de warme douche in het Centrum Ronde van Vlaanderen wacht. In de brasserie van het Centrum wordt de versnelling groter en de vermoeidheid steeds kleiner.

Het startschot richting het grote doel is gegeven en er is geen weg terug
Verwante posts