Ernest Paul

  

Ernest Paul geboren op 5 december 1881 in het Franse Villotte-sur-Ource was een Franse wielrenner uit het begin van de twintigste eeuw.

Ernest Paul wordt geboren als Lucien Bottero. Daarna gaat hij door het leven als Ernest Paul. Net als zijn zes jaar jongere halfbroer is hij eerst dokwerker. Wie de jongere halfbroer van Ernest Paul is? Niemand minder dan de Luxemburgse winnaar van de Tour de France, François Faber. Beter bekend als de Reus van Colombes.

Ernest Paul is beroepsrenner van 1908 tot 1922. In acht deelnames, behaalt hij zevenmaal de finish van de Tour de France. Tijdens de Tour van 1909, die zijn halfbroer François Faber wint, behaalt hij ook een etappezege. Een jaar later wint hij opnieuw een rit in de Tour de France. Drie keer laat hij ook een top-tien noteren in het eindeklassement. In 1909 eindigt hij vijf plaatsen na halfbroer François Faber. In 1922 is hij al veertig jaar wanneer hij zijn laatste Tour rijdt. Het merendeel van zijn carrière rijdt hij voor het grote Alcyon-Dunlop.

Ernest Paul overleed op 9 september 1964 in Saint-Gatien-des-Bois.
Verwante posts