Jan Ullrich
Jan Ullrich
Etienne De Beule: de man die Milaan-San Remo nooit won
Etienne De Beule: de man die Milaan-San Remo nooit won
Vittorio Adorni
Vittorio Adorni
Vicente Trueba
Vicente Trueba
Peter Post
Peter Post
Henri Hoevenaers
Henri Hoevenaers
Robert Protin
Robert Protin
Nicolas Frantz
Nicolas Frantz
Brian Robinson
Brian Robinson
Walter Stelzer
Walter Stelzer
Joseph Dervaes
Joseph Dervaes
Octave Lapize
Octave Lapize
previous arrow
next arrow

Over ons

Oprichter en hoofdredacteur van deze wielersite is Pieter Schillewaert. Verhalen vertellen is wat hij graag doet. De fiets en het wielrennen zijn daarbij zijn houvast. Fietsen kon hij al op 2-jarige leeftijd. Toen hij leerde schrijven, bleek al snel dat hij een vlotte pen had.

De fietsmicrobe kreeg hij van zijn vader. Enkele jaren geleden begon hij met het neerschrijven van wielerverhalen uit de voorbije decennia. Kenners en liefhebbers moedigden hem aan om hier verder mee te gaan. Wat volgde was een Facebookpagina Poulidor en een website. Ondertussen is hij ook als gids actief in het Centrum Ronde van Vlaanderen.

Naast het schrijven en vertellen, is hij zelf ook een fervent fietser met al heel wat klassiekers, monumenten en semi-klassiekers op zijn lijstje. In 2019 neemt hij deel aan de Omloop van de Slagvelden. Het doel van deze website is in de eerste plaats om de passie voor de fiets te delen. Daarnaast willen we met deze website een brug vormen tussen heden en verleden.

Wielerblog

Een wielerblog die lustig sprintjes trekt tussen de rijke wielergeschiedenis en het boeiende wielernieuws van het nu. Wij gaan steeds op zoek naar de kleine en grote verhalen uit het wielrennen. Zo nemen wij je bijvoorbeeld terug naar het wielerwonderjaar van 1977 van Freddy Maertens, maar brengen wij je evengoed het relaas van die dramatische dag in de Tour de France van ’67. Nu al zin in een tussenspurt. Ga dan vlug kijken op onze Wielerblog.

Omloop van de Slagvelden

Over de Groote Oorlog vind je op het internet gigantisch veel informatie. Echter, weinig websites hebben het over de Omloop van de Slagvelden.

In 1919 organiseert de krant Le Petit Journal de Paris deze heroïsche meerdaagse wielerwedstrijd. Over een afstand van zo’n 2000 kilometer rijden de renners langsheen de frontlinie in België, Frankrijk en Luxemburg. Geniet van leuke anekdotes en laat je meeslepen door figuren als Karel Van Wijnendaele en Henri Van Lerberghe.

Wij brengen je niet alleen het verhaal van de Editie 1919. Honderd jaar na de eerste maal wordt de Omloop van de Slagvelden nog eens gereden en wij zijn erbij! Je vindt op onze website niet alleen het Parcours, je leest er ook de verhalen van Mijn Omloop en de ganse voorbereiding.

Heb je een vraag voor ons, een opmerking, iets dat je graag met ons deelt? Neem dan zeker Contact met ons op.

Poulidor, vanwaar die naam?

Onze hoofdredacteur gaat op winterse avonden graag eens quizzen. Na heel wat tweede plaatsen, was het tijd voor een nieuwe ploegnaam. De lokaal legendarische quizploeg De Poulidors was geboren. Bij het starten van deze wielersite was de naam dan ook snel gekozen.